JAK se pozná alergie u psa

Rozvinutí alergie u psa už dnes není ojedinělé. Nelze ale jednoznačně určit, proč se tak děje. Alergie psa neohrožuje na životě, ale hodně mu ho znepříjemňuje.

Je můj pes alergik? Diagnostika alergie u psa

Než přistoupíme k alergologickému vyšetření, je třeba určit, zda se skutečně jedná o alergii a nemoc není způsobena jinou příčinou. Alergie – atopická dermatitida u psa vyžaduje důkladné vyšetření.

Vyšetření provedeme po konzultaci u nás, nebo můžete přijít po vyšetření u svého veterináře. Kožní problémy bývají urputné, pes se drbe a drbe, ale ne vždy se musí jednat o alergii.

Jak probíhá alergologické vyšetření psa

Kožní alergie u psů zjišťujeme intradermálními testy, kdy psovi vpichujeme alergeny pod kůži. Výsledky pak odečítáme po dvaceti minutách.

Rovněž provádíme krevní testy psů na alergeny z prostředí i na potravní alergeny. Přijdete se psem na odběr nebo může vzorek poslat váš veterinář. Výsledky sdělujeme obvykle do tří dnů.

Veškeré testy provádíme u nás v laboratoři v Praze. Najdete nás v Holešovicích v Pražské tržnici, parkování je tu první hodinu zdarma.

odkaz do podcastu

Jak se léčí alergický pes

Používají se buď podpůrné léky jako například Cytopoint či Apoquel. Nebo vašemu psovi můžeme na míru objednat desenzibilizační vakcínu, která se podává vstřikováním do tlamy nebo injekčně. U potravních alergií je třeba najít vhodné hypoalergenní krmivo.

Objednat se můžete online nebo telefonicky. Testy na alergie u psů provádíme od úterý do pátku do 7:00 do 16:30, v pátek do 14:00.


Čtěte také: Nejnovější léky na alergii pro psy

Jak na alergie u psa – články


rezervace vyšetření

🐕 Prodej vstupenek na webinář "ALERGIE U PSŮ V KOSTCE" končí 26.2. v 16h! Zarezervujte si místo právě teď! 🐕

X