LABVET se přestěhoval

Veterinární laboratoř klinické diagnostiky, kterou znáte pod názvem LABVET, vznikla v roce 1967 a původně sídlila v rámci prostor veterinární ošetřovny v Košířích na adrese Jinonická 78. Jak ošetřovna, tak laboratoř se vešly do tak zvaného „kohoutku“, tedy budovy, která byla původně navržena jako malá škola se dvěma třídami.

V roce 1983 byl zrušen provoz pražských historických jatek v Holešovicích. Z poměrně velkého prostoru vznikla dříve Pražská dnes Holešovická tržnice. Bylo a je v ní řada památkově chráněných budov. V jedné z nich sídlily pro provoz jatek nezbytně nutné laboratoře. Probíhala v nich nezbytně nutná zákony předepsaná a s porážkou zvířat související kontrola zaměřená na bakteriologická, chemická a parazitologická vyšetření. Po zrušení jatek se hledalo pro tuto budovu, která byla v majetku Městské veterinární správy, využití. A protože prostory na Jinonické přestaly být dostatečné velké pro provoz laboratoře a ošetřovny, byla laboratoř přestěhována právě do budovy původně jatečných laboratoří.

Psal se rok 1985 a stěhování nebylo zrovna jednoduché. Nové prostory byly slušně vybavené a snad jedinou jejich nevýhodou bylo, že laboratoř i odběrová ordinace byly umístěny v prvním patře. Nahoru se muselo po schodech a to úplně nevyhovovalo některým psům ani majitelům, kteří měli své pacienty v přenoskách. V rámci Holešovické tržnice jsou jednotlivé budovy označeny čísly. Ta naše měla číslo 27.

V současné době se většina Holešovické tržnice rekonstruuje. Týká se to i budovy 27 a tak se LABVET bez jednoho roku po dlouhých čtyřiceti letech musel přestěhovat. Abychom to neměli jednoduché, stěhovali jsme se do náhradních prostor a po té, co budou upraveny trvalé prostory, přestěhujeme se ještě jednou.

Z pohledu místa to není a nebude změna příliš velká. Stále sídlíme v areálu Holešovické tržnice. Momentálně jsme v budově číslo 26, která se nachází u parkoviště, do kterého se vjíždí z ulice Komunardů. Na mapě je najdete pod názvem Parkoviště Holešovická tržnice, Komunardů. Pro lepší orientaci možná poslouží to, že jsme za Alzou směrem k Vltavě a že kousek od nás je prodejna Mountfield. Parkovat lze takřka u vchodu do LABVETu. Pokud k nám míříte městskou hromadnou dopravou, zůstává spojení stále stejné. Vítanou změnou určitě je, že čtyřnohé pacienty ani jejich majitele nečekají žádné schody.

Služby, které nabízíme, se nemění a věříme, že naši příznivci i noví klienti a pacienti k nám cestu najdou.


labvet e-shop

Napsat komentář

Přestěhovali jsme se! Nově nás najdete v přechodných prostorách v hale 26.

X