Vyhýbat se alergenům

Snadno se to řekne, ale hůře udělá. Nejjednodušší je to u potravních alergenů a parazitů, horší je to se vzdušnými alergeny a roztoči. Životní styl člověka a jeho mazlíčky uzavřel do bytů naplněných koberci, polštáři, závěsy, pelíšky a plyšovýmmi hračkami. Ty přitom tak krásně lapají vlhkost, prach a roztoče, což alergikům život rozhodně neulehčuje. Ale na rozdíl od alergenů z vnějšího prostředí, s těmito se přece jen dá něco dělat. Zbavit se jich úplně není možné, ale i snížení jejich množství může alergikovi významně ulevit.

Jak na alergie u psa

Jak na alergie u psa?

– Redukcí vlhkosti vzduchu pod 50% ztížíme život plísním i roztočům, snížením teploty pod 18°C zpomalíme rozmnožování roztočů a omezením nebo odstraněním textilních materiálů je připravíme o jejich příznivé životní prostředí.

SPECIFIC™ CDD Food Allergen Management je kompletní, vyvážená hypoalergenní dieta pro dospělé psy obsahující omezený počet ingrediencí.
SPECIFIC™ CDD Food Allergen Management je kompletní, vyvážená hypoalergenní dieta pro dospělé psy obsahující omezený počet ingrediencí. Tato dieta je velmi vhodnou alternativou doma připravované hypoalergenní diety.

– Vysávat se doporučuje minimálně jednou týdně vysavači s HEPA filtry.
– Růst plísní snížíme omezením bytových rostlin a odvlhčováním koupelen, kuchyní a sklepů.
– K zabití roztočů slouží přípravky na prostředí s obsahem benzyl benzoátu nebo permethrinu.
– Pravidelným ošetřováním mazlíčka prostředky proti blechám a klíšťatům také snižujeme výskyt roztočů v prostředí. – Omýváním nebo otíráním tlapek po návratu z venčí zabráníme zanesení pylů a spor plísní do bytového prostředí.
– Rovněž koupání pomůže odstranit alergeny zachycené v srsti. – Suché krmivo chráníme před skladovými roztoči v dobře uzavíratelných plastových nádobách. – Textilní hračky, polštářky a jiné drobné textilie můžeme dát na 24 hodin do mrazáku. Roztoče to spolehlivě usmrtí. – Praní na minimálně 55°C roztoče také zabije a navíc denaturuje a odstraní alergenní bílkovinu.

Krok 2: Zvládnutí druhotných infekcí


labvet dermatologie

Kožní a plísňová onemocnění

NEODČERVUJ, POŠLI BOBEK! Objednejte si parazitologické vyšetření trusu a ušetřete svého psa zbytečného odčervování!

X